NoseWork 1 kurs på vardagskvällar.

För samtliga kurser krävs medlemskap i SBK och lokalklubben Mälarö BK, läs mer om medlemskap under "Bli Medlem.

 NoseWork är den snabbast växande hundsporten, i Sverige. Och det är inte konstigt, då det är en rolig och häftig aktivitet du kan göra med din hund.

Det stärker relationen mellan hund och förare och ökar självförtroendet hos både hund och förare.

I NoseWork, skall hunden använda ett av sina absolut mest överlägsna sinne, luktsinnet. Det ger hunden både fysisk och mental stimulans, när den tillsammans med sin förare, söker dofter. Doften vi jobbar med, är eukalyptus, men vi startar med det godaste godiset.

I NoseWork kan man tävla i fyra olika grenar och i 3 klasser. Men man kan också bara ha det som en rolig aktivitet med sin hund.

I NoseWork 1, behöver man inga förkunskaper. Alla hundar och förare kan delta. Hundarna arbetar en och en, så även hundar som blir lätt störda av andra hundar kan delta.

När hunden inte är inne och jobbar, får den vila i bilen, till nästa sök. Däremot kommer alla förare, vara med på alla sök. Vi lär oss av varandra.

Vi kommer vara utomhus pga Corona, för att minska störande moment under inlärningen. Vi varvar teori med praktik och den största delen av teori, sker vid första tillfället.

Ta med vatten till din hund och det godaste godiset. Sele eller ett fast halsband, har man på hunden i söket.

Maximalt 6 ekipage och minst 3 deltagare för att kursen skall starta.

Kostnad 1200:-

5 tillfällen – onsdagar kl. 18.00 – 20.00 första tillfället, därefter 18.00 – 19.30.

Datum: 15/4, 22/4, 29/4, 6/5 och 13/5.

Var: På Mälarö Brukshundklubb.

Om mig:

Jag heter Elisabeth Andersson och är nydiplomerad NoseWork-instruktör i Svenska Nosework klubbens regi, med Lotta Bauer och Phrida Karlsson.

Min hund och jag har jobbat med NoseWork i några år och tävlar nu i klass II.

IMG_3736